Частна Професионална Гимназия по Управление на Туризма

"Константин Фотинов", гр.Варна

Една модерна традиция

Училище “Фотинов” носи духа и традицията на основаното през 1828 година първо българско частно училище от Константин Фотинов

Днес, Частна Професионална Гимназия по управление на туризма "Константин Фотинов" Варна, съчетава образованието с професията.

Тук придобивате знания и компетентности, отговарящи на съвременните изисквания на пазара на труда и подбора на специалисти за туристическата индустрия.

Ние знаем, че:

Развитието на туристическата индустрия предполага различен модел на подготовка на специалистите, които я обслужват и очертава необходимостта от рязко повишаване на качеството й.

Европейските критерии за качество на професионалната подготовка, образование и обучение изискват въвеждане на системата за обучение през целия живот, приближаване на образователната институция до конкретната жизнена и трудова среда, повишаване на привлекателността на професионалното образование и обучение, като средство за подобряване на качеството на работната сила.

Ние подготвяме новите лица на туризма в България!

МИСИЯ: Да обединим обучението по планински, морски, масов и алтернативен туризъм в една образователна институция;

Да осигурим приемственост – гимназия и колеж в едно населено място.

Уникални сме, защото съчетаваме три типа училища – подготвителни класове на езикови гимназии, общообразователна подготовка на СОУ, подготовката на професионалните училища.

Повече информация

Нов адрес за прием на документи и записване от юли 2017:

гр. Варна, бул. Мария Луиза 10, ет.1

e-mail: kfotinov@dir.bg

Тел. 0898489364; 0899853542, 052/611091